четверг, 30 июня 2016 г.

Щоб пізнати людство,треба вивчити людину





Весь світ-це люди. Пізнати його-це пізнати людину, бо у світі немає нічого кращого, складнішого, цікавішого від неї.
Всі люди:чужі,свої,рідні, близькі-оточують тебе скрізь і всюди, з ними постійно спілкуєшся, конфліктуєш і погоджуєшся, плачеш і смієшся, говориш і мовчиш. Вкупі завжди краще, бо що ти один? Частинка великого людства…
Ми рідко замислюємося над тим , хто ж така людина. А вона - найяскравіше створіння, яке коли-небудь існувало в природі. Homo sapiens- людина розумна. Саме властивістю думати, обмірковувати, мріяти, відчувати, творити кожна людина і є унікальна. І кожна людина має серце. Не в розумінні органу, що керує життям її організму,а, насамперед, як символ кохання, щирості почуттів, людяності. Щирість, людяність , любов - ось ключі до серця кожної людини. Ї якщо ці почуття будуть панувати під час спілкування, то ми досягнемо найвищого рівня гармонії у суспільстві.
Людина створена для щастя. Усвідомлення того, що люди повинні бути щасливими, передавалося з покоління в покоління. Але різні люди  уявляють  його по - різному.
Для одного щастя -  у незалежності батьківщини, у гідному житті співвітчизників.  Інший вбачає щастя в особистому матеріальному добробуті, у збільшенні власних прибутків. Ще для когось щастя - тепло родинного затишку, вірне кохання, діти.
Насправді ж мільйони людей і в минулому, і сьогодні були й залишаються нещасливими. Війни, голод, хвороби, соціальна несправедливість,  злидні - ось причини людських бід.  Проте, чим більш нещасна  людина, тим сильніше прагне вона щастя, тим більш щиро в нього вірить.
Хоч загальна формула щастя й неможлива, внаслідок дуже несхожих уявлень про нього різних людей, все ж є деякі спільні ознаки. Важко уявити собі щасливу людину, яка б не мала справи, корисної людям. Це може бути робота для людей, які живуть поруч з тобою. Інший, не менш важливий елемент щастя – особистий. Дружба, любов, гарна сім’я, діти, міцне здоров’я, нормальні побутові потреби, певний рівень комфорту – ось що необхідно кожному. Людина повинна жити гідно! Співвідношення «суспільного» щастя й «особистого» для кожної людини індивідуальне, бо залежить від умов її життя, від характеру, від виховання.
Щастя, як і  нещастя, на все життя людині не дається. Щастя – це процес, це вічна боротьба за нього.
Я вважаю, щоб стати щасливим, треба докласти зусиль, можливо, від чогось відмовитись, щось у собі подолати, перетерпіти смугу невезінь і завжди вірити, що щастя все - таки існує, що воно досяжне…
У щасливих людей – щаслива країна. Мир і щастя людей – запорука розвитку й успішності людства.

1 комментарий:

  1. Free ford titanium ecosport - Titanium Art
    You can make citizen eco drive titanium watch your own version of the game for titanium undertaker free, titanium touring or buy or babyliss pro nano titanium curling iron sell your old games for free at Titanium Art. Titanium is a puzzle-based titanium density game

    ОтветитьУдалить